Parket leggen

Als u een vloer zoekt waar u weinig omkijken naar heeft en die bij een tal van stijlen past, dan kiest u voor een parketvloer. Deze vloer past bij elke soort interieur, van klassiek tot strak modern. U kunt ervoor kiezen om uw parket zelf te leggen of deze aan te laten leggen door een vakman. In het geval dat u zelf parket wilt leggen hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Parket leggen

Parket zelf plaatsen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Laat uw planken voordat u deze gaat leggen een paar dagen acclimatiseren in de kamer waar u deze wilt plaatsen. Meng de planken van verschillende pakketten door elkaar heen zodat zichtbare kleurverschillen voorkomen worden.

Als u het parket op een houten ondervloer plaatst kunt u de vloerplanken gelijk vastnagelen. Als dit niet het geval is zult u de ondervloer moeten voorzien van lattenwerk. Dit heeft als voordeel dat u elektriciteitsleidingen of andere voorzieningen in de vloer kunt wegwerken. Spreidt een dampscherm uit over de volledige oppervlakte van uw vloer. Hierna bevestigt u houten balken van 4 bij 4 centimeter met slagpluggen op de vloer. Doe dit over de gehele lengte maar zorg voor 30 centimeter ruimte tussen de balken. Zodra u merkt dat de ondergrond niet goed geëgaliseerd is kunt u verschillende balken met een spie ondersteunen om deze waterpas te krijgen.

Hierna kunt de planken vastnagelen. Dit doet u haaks op de houten balken. U zult in de meeste gevallen op het einde van een rij de laatste plank op maat moeten zagen. U kunt het reststuk gebruiken om de volgende rij mee te beginnen.

Als u klaar bent met plaatsen is het tijd voor de afwerking. Een nieuwe parketvloer moet altijd geschuurd worden. Begin met grof schuurpapier en bouw dit langzaam af naar fijnkorrelig schuurpapier. Verwijder al het ontstane stof en lak, beits, olie of was uw nieuwe parket, het ligt aan uw persoonlijke smaak met welk middel u het parket afwerkt.

Parket door een professional laten leggen

Liever uw parket door een ervaren vakman laten leggen? Vergelijk dan gratis meerdere offertes en maak een juiste keuze gebaseerd op prijs en kwaliteit. Bij ons kunt eenvoudig en snel en bovendien geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes op maat aanvragen!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze timmermannen bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde timmerbedrijven.
Omdat u van meerdere timmermannen (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw timmerwerken!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de timmer klus uiteindelijk laat uitvoeren door een timmerman. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.