Houtbewerking

Houtbewerking kan slaan op een breed aantal werken, zo is er constructiewerk, denk aan de bouwsector en meubelmakerijen maar ook houtsnijwerk, waarvan ook kunst gemaakt wordt. De meeste houtbewerking wordt tegenwoordig echter machinaal gedaan.

Houtbewerking

Houtwerken uit meerdere stukken hout en houtverbindingen

Houtbewerking is dus erg breed en kan voor vele problemen een oplossing bieden. Bij houtbewerking moeten meestal kleinere stukken hout samengevoegd worden door middel van houtverbindingen, de meest eenvoudige is koud op elkaar, met lijm, draadnagels of schroeven.

Een relatief nieuwe en onbekende methode om goede houtverbindingen te maken is door middel van wrijvingslassen, dit is een manier van lassen waarbij voorwerpen gelast worden met de warmte die vrijkomt door die voorwerpen met druk over elkaar te wrijven. Hierdoor worden de onderdelen plastisch-vervormbaar, het materiaal smelt niet maar vertoont overeenkomsten met het smeden.

Hout producten

Veel voorkomende producten die worden geproduceerd door houtbewerkingsfirma's zijn ramen, kozijnen, deuren en kasten. Maar ook trappen, vensters, dakkapellen, keukens en garagedeuren zijn voorbeelden van producten die worden gemaakt door een timmerman. Ook kunnen ze vaak heel precies maatwerk leveren, op die manier kan exact het houtproduct worden geproduceerd dat u voor ogen heeft.

Hout laten bewerken?

Wanneer u graag een houtproduct wilt laten produceren, dan is het aan te raden om diverse houtbewerkingsfirma offertes met elkaar te vergelijken. Door te kijken naar prijs en kwaliteit kunt u eenvoudig kiezen voor de houtbewerker met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

U kunt hier geheel gratis en vrijblijvend meerdere houtbewerkingsfirma's met elkaar vergelijken. Plaats eenvoudig en snel uw klus, vergelijk en bespaar op uw houtproduct!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze timmermannen bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde timmerbedrijven.
Omdat u van meerdere timmermannen (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw timmerwerken!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de timmer klus uiteindelijk laat uitvoeren door een timmerman. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.