Wat doen met tuinmeubelen in de winter?

Mike avatar

Mike op 29-11-2014

Het winterse weer laat zich weer zien. Meer regen, kou en hoogstwaarschijnlijk ook weer sneeuw. Wat moet u nu doen met uw tuinmeubelen? Buiten laten staan, of toch ergens binnen opbergen? We bespreken hieronder een aantal tuinmeubel wintertips.

tuinmeubels in de winter

Tuinmeubels van hout
Tuinmeubels die zijn gemaakt van zacht hout zoals grenen en vuren kunt u in de winter het beste opbergen. Maar zorg er wel voor dat ze niet op een al te droge en warme plaats komen te staan, dit kan er namelijk weer voor zorgen dat het hout uitdroogt. Het beste is om ze op te bergen op een plek waar voldoende wordt geventileerd.

Tuinmeubels van kunststof
Tuinmeubels die zijn gemaakt van kunststof kunnen in principe het hele jaar door buiten blijven staan. Maar om eventuele kans op verkleuring te voorkomen, kunt u ze toch beter binnen neer zetten of ze voorzien van een tuinmeubelhoes. Op deze manier kunt u zo lang mogelijk blijven genieten van mooi uitziende meubels in uw tuin.

Tuinmeubels van rotan & bamboe
Tuinmeubels die zijn gemaakt van bamboe of rotan zijn meestal voorzien van een beschermende laklaag. Om deze laklaag in optimale conditie te houden, is het aan te raden om dit type meubelen in de winter binnen op te bergen.

Tuinmeubels van metaal & aluminium
Tuinmeubels die zijn gemaakt van metaal mogen de hele winter buiten blijven staan, mis deze wel goed zijn gelakt. Aluminium tuinmeubelen vragen vrijwel geen onderhoud en mogen het hele jaar buiten blijven staan.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!