Houten dakkapel en de voordelen

Mike avatar

Mike op 01-12-2015

Een houten dakkapel is een ware toevoeging aan uw woning. De extra ruimte is fijn en de uitstraling van hout doet vrijwel altijd erg veel voor het gehele gevoel van uw woning. Waar u allemaal op moet letten wanneer u een houten dakkapel overweegt leest u in dit artikel.

dakkapel van hout

Houten dakkapel

Qua houten dakkapel heeft u behoorlijk wat keuze. In de basis zijn ze echter wel vaak gelijk; meerdere balken, een kozijn en houten beplating. Meestal zijn de balken van vurenhout en bestaat het kozijn uit hardhout. De beplating bestaat meestal uit watervast verlijmd multiplex. Multiplex zijn meerdere lagen hout op elkaar gelijmd en biedt zodoende voldoende sterkte voor de houten dakkapel.

Voordelen van een houten dakkapel

Een houten dakkapel kent een flink aantal voordelen. De belangrijkste zijn toch wel:

  • De authentieke uitstraling
  • Zeer geschikt voor maatwerk
  • Eenvoudig te repareren

Uitstraling

Als natuurproduct heeft hout een veel warmere uitstraling dan bijvoorbeeld kunststof- of aluminium dakkapellen. Vooral bij oudere woningen wordt vaak gekozen voor een houten dakkapel in verband met de authentieke uitstraling, maar ook op een nieuwbouw woning misstaat een dakkapel van hout zeker niet.

Maatwerk

Dakkapellen worden tegenwoordig vaak kant-en-klaar gefabriceerd en geleverd, maar wanneer u op zoek bent naar een maatwerkoplossing biedt een houten dakkapel uitkomst. Hout laat zich makkelijk bewerken. Aanpassingen in het formaat of de afwerking is vrij relatief snel gerealiseerd. Met een houten dakkapel kunt u dus geheel naar wens de dakkapel (laten) ontwerpen.

Reparatie

Bij houten dakkapellen wordt vaak gewerkt met hardhout wat van zichzelf al erg duurzaam is. Daarnaast is hout relatief makkelijk te bewerken en repareren. Iets wat met bijvoorbeeld een kunststof- of aluminium dakkapel niet zo eenvoudig gaat. Ook heeft u met hout natuurlijk de mogelijkheid om eens in de zoveel tijd het schilderwerk te vervangen. U kunt dus vrij eenvoudig door een andere kleur te kiezen een gehele nieuwe uitstraling van de woning realiseren.

Houten dakkapel kosten

De prijs van een houten dakkapel is variabel. De afmetingen, de gebruikte houtsoorten en eventuele extra's spelen mee bij de bepaling van de totaalsom. Om de precieze prijs te weten te komen en uiteindelijk op de beste prijs uit te komen is het raadzaam om meerdere specialisten met elkaar te vergelijken.

Veelal verschillen de tarieven aanzienlijk en door vaklui met elkaar te vergelijken kiest u eenvoudiger de meest interessante timmerman voor uw houten dakkapel. Deze vergelijking levert vaak een besparing op tot wel 40% van de totale kosten voor uw nieuwe (houten) dakkapel.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!