Anti inbraakstrips tegen de deur

Mike avatar

Mike op 02-11-2015

Met anti inbraakstrips houdt u inbrekers gemakkelijker buiten de deur. Een ervaren inbreker forceert eenvoudig uw deuren en ramen met een koevoet. Een anti inbraakstrip voorkomt dat hij snel binnen is. Ontdek hoe u anti inbraakstips het best kunt bevestigen in ons stappenplan over anti inbraakstrips aanbrengen.

Anti inbraakstrips

Verschillende anti inbraakstrips

Er zijn verschillende anti inbraakstrips beschikbaar. Welke strip u nodig heeft is afhankelijk van het type deur.

Anti inbraakstrip Type 1

Anti inbraakstrip type 1 is geschikt voor naar binnen draaiende deuren. Over het algemeen worden type 1 strips gebruikt voor voordeuren.

Anti inbraakstrip Type 3 standaard

Anti inbraakstrip type 3 standaard is geschikt voor naar buiten draaiende deuren, waarbij de deur een klein beetje in het kozijn valt. Type 3 standaard anti inbraakstrips worden meestal gebruikt voor achterdeuren.

Anti inbraakstrip Type 3-T

Anti inbraakstrip Type 3-T is, net als type 3 standaard, geschikt voor naar buiten draaiende (achter) deuren. Echter is type 3-T geschikt voor deuren die dieper in het kozijn vallen.

Stappenplan anti inbraakstrips aanbrengen

Nadat u de juiste strip(s) hebt gekozen is het tijd voor ons stappenplan. Stap 1 tot stap 4 hebben betrekking op het bevestigen van de strip op een deur, stap 5 en 6 hebben betrekking op het bevestigen van een anti inbraakstrip op een kozijn.

Stap 1

In de eerste stap zult u de hoogte van de deur moeten bepalen.

Stap 2

Vervolgens zaagt u de strips met een ijzerzaag op maat.

Stap 3

In de derde stap zult u de deur moeten sluiten en de deurstrip tegen de buitenzijde van de deur moeten houden. Er moet 2 mm ruimte zitten tussen het kozijn en de anti inbraakstrip. Teken hierna de schroefgaten af.

Stap 4

Boor de schroefgaten voor en zet de strip vast met ééntoerschroeven.

Stap 5

Hou de kozijnstrip tegen het kozijn en zorg dat er 2 mm ruimte tussen de voorzijde van de strip en de deur overblijft. Teken vervolgens de schroefgaten af, boor de schroefgaten voor en ze de strip vast met de ééntoerschroeven.

Stap 6

Als afwerking kunt u de schroeven afdekken met de bijgeleverde sierdopjes. Bent u van plan om de strip samen met de deur of het kozijn te verven, plak dan de deur(post) af met schilderstape, ontvet de strips met thinner en zet ze in de metaalprimer. Na het opdrogen nog even opschuren en aflakken.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!